Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

BedlamW

21. 2. 2009 6:28
ach jo

Linhart to jsi zase neco pos......,ze?!;-D Bez za dvere a dej si facku. Treba osloveni "cechacek" se na Morave pouziva uz hooodne dlouho a vubec si nemyslim, ze je to vymysl emigrantu. Ted zase sedni ke svemu stolu a vypot neco pozitivniho na emigranty, at tohleto sve veledilo trosku napravis. Nazor  jak vystrizeny ze IV. cenove skupiny. A Czech republic se pise s velkym R.

0 0
možnosti
R

rohatey

21. 2. 2009 8:34
Re: ach jo

Jo jo, tohle oslovení "čecháček" to skutečně dřív hojně používali zakomplexovaní moraváčci a také zakomplexovaní slováčci.

Teď když je ta komunikace i s emigranty tak to používají i zakomplexovaní emigratčíci, tam je to obzvláště úsměvné vcelku si nedovedu představit že bych od někud ze zahraničí psal "vy čecháčci", já bych řekl že normální člověk se i po dlouhých letech cítí třeba jako Čechoameričan a rozhodně takto nezveřejňuje svou osobní malost na internetových diskuzích.

0 0
možnosti
JD

maudite

21. 2. 2009 6:27
No to je narez

Mily chlapecku, nevis vubec nic o tom , proc vetsina lidi emigrovala a proc musela emigrovat a placas tady kraviny.

Urcit cast obyvatelstva jen tak  za nepratele, okrast je, znemoznit jim vzdelani, zlikvidovat karieru a tak z nich udelat spolecenske vydedence a asocialy - vzdyt emigrace byla jedinym logickym resenim takoveho zivota ( nemluvim o ekonomickych emigrantech - ty mate zpet doma). Po kasparkove prevratu jste slibovali, ze spachane zlociny napravite , ale za jakych podminek ? Nic jste nenapravili. A potrestani strujcu zla - tim ze dal  zustali u moci  ?Nedivte se, ze vas pak emigranti maji pravem za zlodejskou sebranku a ze vam spilaji do darebaku.  Zaslouzite si to a budte radi, ze to neni horsi[>-](Y).

http://www.cs-magazin.com

http://www.prop.sk/zlate.htm

0 0
možnosti
JD

maudite

21. 2. 2009 6:35
Re: No to je narez

Jo a kdyz se ti snilo o odpovednosti za stav v CR, to jsi musel poradne upadnout na hlavu. Mozna by bylo dobre. kdyby jsi si pocetl par emigrantskych osudu, co vsechno delali a o co se snazili, nez nad vama zlomili klacek.

Vam nepomuze uz nic jineho , nez vojenska intervence.

0 0
možnosti
A

anti-multi

21. 2. 2009 5:44
Cesi jsme a Cechy zustaneme

Ziju v Kanade uz tricet let, mam za to, ze je to nejlepsi zeme na svete a jsem ji verna temer ve vsem. Kdyz vsak hrajou Kanadani hokej s Cechy, nemohu si pomoct a musim fandit Cechum. Take to, ze si denne chodim precist zpravy na iDnes, svedci ot otm, ze jsem se za ta leta neodrodila. Do Cech se vratit nehodlam uz jen proto,  ze bych si musela znova zvykat na nektere nepekne ceske rysy jako je napriklad zavist a pomluvy. To tady neexistuje a proto si Kanady nesmirne vazim. Rada se vsak domu podivam a take se snazim Cesko propagovat v tom nejlepsim svetle.

0 0
možnosti
M

motylek_02

21. 2. 2009 7:51
Re: Cesi jsme a Cechy zustaneme

jsem v USA, a zavist a pomluvy tu mame. neni to jen ceska vlastnost. jinak zdravim do kanady :-)

0 0
možnosti
K

KocourkovNews

21. 2. 2009 5:20
Cesky internet? Co je to za blbost?

Internet je mezinarodni a diky emigrantum se autore muzes dozvedet ze Taticek byl udavac

Temne tajemstvi presidenta V.Klause:

http://czech-bohemia.blogspot.com/

0 0
možnosti
M

motylek_02

21. 2. 2009 7:52
Re: Cesky internet? Co je to za blbost?

otec je otec a syn je syn. deti nejsou to same co rodice. proc se dozvidat ze taticek byl udavac?

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

21. 2. 2009 4:25
hm

taky se bojim ze maji pravdu. spis jde o formu, kterou to podavaji. tu vetsinou lide v cechach chapou jako vzchlobacstvi. a to je vlastne hned zacatek... nicmene mam cechy rad..i kdyz uz ted nevim presne proc. a zit tam budu...prozatim dal.R^[>-]

0 0
možnosti
JD

maudite

21. 2. 2009 6:30
Re: hm

Souhlasim, forma je neumerna, moc mirna a mekka - melo by se jeste vic pritvrdit.

Vsak na to sam casem prijdes taky.

0 0
možnosti
AW

Pilat

21. 2. 2009 3:55
ja treba, se do ceska nevratim

velky kus zivota mi zkazili komunisti a ten zbytek, si uz zadnym z vas cechu , zkazit nenecham :-)

0 0
možnosti
M

motylek_02

21. 2. 2009 7:54
Re: ja treba, se do ceska nevratim

to je hloupost, hazet vsechny do jednoho pytle. blbi lidi jsou vsude. a fajn lidi najdete vsude mozne. kdyz si nechcete kazit zivot, tak proc jste na tomhle foru? bude vam daleko lip ve vasi nove zemi, tam kde zadni cesi nejsou.

0 0
možnosti
VD

vdanicek

21. 2. 2009 3:35
milý bloggere nemáte pravdu

v+tšina lidí, žijících v zahraničí, nejsou na rozdíl od b. Geaorge emigranti. Jen je mnohdy snažší vydělat peníze v zahraničí. Jako lékař bych v Česku nemohl o takových příjmech ani snít jen proto, že se ještě nenašel nikdo, kdo by zreformoval české zdravotnictví. Rád se poté vrátím a budu provozovat svoji praxi v Praze. V zahraničí jsou lidé se zahraničními zkušenostmi bráni jako zlato právě pro své zkušenosti. Bata by nebyl Bata kdyby se neučil v USA u Forda, Masaryk, Beneš, Kramář se svými americkými kontakty vybudovali tuto zemi. Řekněte zdvořile děkuji, když se Vám někdo snaží předat zkušenosti od jinud. Dále Vám radím to co všem svým příbuzným. Kopněte se do zadku a vypadněte z Česka na 3 roky, naučte se řeči a poznejte jak to dělají jinde. Pak se vratte pomožte tomuto stáru jako například VIP Bolggerka Markéta Reedová. (podívejte se do pravého sloupce v diskusi.:-)

0 0
možnosti
M

motylek_02

21. 2. 2009 7:56
Re: milý bloggere nemáte pravdu

jsem pro zahranicni zkusenosti. delam to same, ziju nejakou dobu venku. na druhou stranu, je tu par lidi, o kterych autor pise, pro ktere je vsechno ceske spatne, a oni vedi vsechno nejlepe. nastesti jichneni mnoho, ale kazde takove setkani je spise neprijemne.... je to jako kolovratek porad dokola... vsechno ceske spatne.

0 0
možnosti
TS

Trnitý Sirup

21. 2. 2009 3:03
CR - Vychodni Evropa

Vase reakce vychazi z nedostatku ochoty pochopit "druhou stranu".Ja jsem pryc proto, ze nemam nervy k tomu glosovat deni "doma" vetami: sice je tu vsechno rozkradeny, politici nam kali na hlavu, korupce a mafie buji, ale to jsou drobnosti, mam to tu rad. Podle me je "narodni hrdost" trochu nemoc zatemnujici kriticke mysleni, na druhe strane asi umoznujici prezit. Muj osobni nazor je, ze v CR po 89tem probiha dalsi vlna devastace slusnosti a moralky. O moc hur byt nemuze ale bude - to az pristi volby vyhraje Par-Rat.

Kdyz ale jako clovek zijici v zahranici reknu, ze bych rad, aby me deti v CR nevyrustali, hned se vsichni "pravi Cesi"  bijou do prsou, protoze "oni to tam tak budujou a nekdo z venka ma tu drzost kritizovat". Podle me trochu pozustatek socialisticke predstavy ze na zapade sidli nepritel.

A zbaveni se "dpovědnosti za domácí poměry"? Nene, ja se zodpovedny za stav vlasti opravdu necitim.

A jeste rypnuti: pro svet neni CR ve stredni, ale ve vychodni Evrope. A tam taky patri.

0 0
možnosti
M

motylek_02

21. 2. 2009 7:59
Re: CR - Vychodni Evropa

je mi jedno jestli CR oznacuje nekdo za vychodni Evropu, pro me je stredni, zemepisne. Beru to jako vas nazor a rozhodnuti. Mimochodem, kazde ma svoje. Ono napriklad USA jako zeme neomezene svobody a moznosti maji sve limity.

0 0
možnosti
PS

p266

21. 2. 2009 1:22
Zapomínáte na možnost, že mají pravdu,

i když o motivaci jejich potřeby tuto skutečnost sdělovat lze spekulovat.

0 0
možnosti
C

ctenar1970

21. 2. 2009 2:55
Re: Zapomínáte na možnost, že mají pravdu,

Spravne.Ve vetsine pripadu maji pravdu.Kdyby neco meli upravit,tak to je nahradit sprosty vyraz druhu "cesi jsou prasata" vyrazem "cesi jsou odporny narod"

0 0
možnosti
_

_Aleister_

21. 2. 2009 0:11
Anglii mám rád, ale v Čechách jsem také leccos zažil

a mám zde známé. A pokud něco jinde funguje lépe, proč o tom neposlat zprávu?

0 0
možnosti
P

pinguone

21. 2. 2009 10:41
Re: Anglii mám rád, ale v Čechách jsem také leccos zažil

R^  presne tak uvazuju taky...;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1741x
Právník. Narodil se v Hradci Králové, kde v současné době žije a pracuje. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Specializuje se na obchodní právo a právo duševního vlastnictví. Demokrat. Ve volném čase rád čte.