Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pinguone

20. 2. 2009 20:44
.. ceskej dolik se probudi..

..az bude zavezenej odpadkama z Rise , a rozprodanej na rudou mafii z Ruska...:-P

0 0
možnosti
VC

akme

20. 2. 2009 20:08
Rodáci

přečetl jsem si Vaše články a v nich je znát , že Čeství máte v krvi, a není Vám lhostejno jak Vaše rodná vlast žije. Jen tak dál. Vasil z Nedělišť.

0 0
možnosti
VC

akme

20. 2. 2009 20:10
Re: Rodáci

Češství.

0 0
možnosti

GUHU

20. 2. 2009 19:51
Czech Republic se píše s velkým "R"

0 0
možnosti
P

pinguone

20. 2. 2009 20:45
Re: Czech Republic se píše s velkým "R"

.. doucovaci krouzek je vedle...:-P

0 0
možnosti
W

Wendolene

20. 2. 2009 19:51
Clanek se jen trosku dotkl onech osobnosti

Emigrantu. Osobne ziji uz dost dlouho mimo CR, ale nepovazuji se za emigrantku, spis za kosmopolitni bytost. Jsem Ceska, stale mam ceske obcanstvi a mam k Cesku dobry vztah, byt poukazuji na nektere nedostatky v Cesku. Zaroven vsak chvalim nektere veci v Cesku. Obcas se mi dostane vytek, ze nepisi s diaktritikou, a to od Cechu v Cesku, ale neni to casto. Proc ctu idnes? Procvicuji si tim cestinu a je zde zabava, jakou nenajdete na mnohem vice cenzurovanych zahranicnich serverech. Nejvetsi kritiku zazivam prave od jistych Emigrantu, kdyz si dovoluji rici, ze v Cesku je spousta veci lepsi nez na onom uzasnem Zapadu. To narazim na znamou skupinku lidi, kteri radi rikaji TO je mozne jenom v Cesku, ale zuri, kdyz reknete To je mozne jenom v Americe. Ovsem mohu li to shrnout, nejvice urazek rasistickych a vulgarnich vidim od Cechu v Cesku.

0 0
možnosti
WD

wildge

20. 2. 2009 20:08
Re: Clanek se jen trosku dotkl onech osobnosti

Tak vytky na hacky a carky povazuju za znamku toho, ze s dotycnym nemuze byt rozumna rec.

Procvicovat si cestinu na iDnes je velmi zradne. :-) Nedelejte to. Na procvicovani materstiny (coz je dulezite, neb zapomina se velmi rychle) je nejlepsi, dle me zkusenosti, kvalitni beletrie.

V zemi, kde ziju, je toho taky hodne mozneho, nad cim Cesi krouti nevericne hlavou (a oni casto i domorodci). Takze i kdyz se nekdy podivuju nad tim, co je v Cesku vsechno mozne, nepodivuju se, kdyz se nekdo podivuje, co vsechno je mozne u nas.

0 0
možnosti
M

multikulturista

20. 2. 2009 19:40
Pozdrav do Kocourkova od zabozrouta

Ziji ve Francii jiz nekolik desetileti, za emigranta se nepovazuji (ozenil jsem se s Francouzkou), pritom vsak ve vyrazu "emigrant" nic pejorativniho neshledavam. Autor clanku je prilis mlady a nezraly na to, aby mohl emigrantskou problematiku seriozne hodnotit. - O to ale nejde. Kazdy ma pravo vyjadrit se kriticky k deni ve sve rodne vlasti ci k problemum jinych zemi za predpokladu, ze tak cini slusne, bez urazek a pouzivani vulgarismu, ze respektuje ostatni bez ohledu na souhlas ci nesouhlas s nimi. Zamerne jsem pouzil tento nadpis. Vyrazy "Kocourkov", "zabozrout" patri do bezneho slovniku zdejsich prispevatelu. Nejsou elegantni, ale budiz...Daleko zavaznejsi je pouzivani vyrazu jako "hnedocech", "kofola", "nemakacenko" atd. Tyto vyrazy nepouzivaji tzv. emigranti, ale domaci. A v mych ocich se jedna o rasistickou urazku cele etnicke skupiny, coz neni hodne kulturne vyspeleho evropskeho naroda !

0 0
možnosti
WD

wildge

20. 2. 2009 19:58
Re: Pozdrav do Kocourkova od zabozrouta

Co me docela zarazi v ceskych diskusich je slovo "socka". Nechci rikat, ze jinde se takova slova neobjevuji, ale deleni na "ty, co nechteji byt socky" a "ty, kteri jsou socky" mi prijde az komicke. A pritom kdyz prijedu do Ceska, zjistim, ze to neni zalezitost jen internetovych diskusich. Tohle rozdeleni spolecnosti je v mnoha lidech a oni sami to davaji nepokryte najevo. Nikdy nevim, co si mam o takovem cloveku myslet. To jsem se za tech deset let tak kulturne vzdalil? Nebo snad ziju v nejake bubline a nesleduju deni sveta, kde se rozdeleni na radobyvyvolene a nevyvolene stalo realitou?

0 0
možnosti
WD

wildge

20. 2. 2009 19:19
Jeste neco

Jak jsem se tak dival dolu do diskuse, tak mezi lidmi panuji jeste dva dost pomylene nazory.

1) "Cesi v Cesku se zvlastnim gustem napadaji zeme, do kterych jini Cesi emigrovali. To jini nedelaji."  - Neni pravda, napr. USA ma po svete spoustu nepratel a rozhodne to neni kvuli emigraci. (Sam toho proti USA moc nemam, byl to jen priklad.)

2) "Emigranti z jinych zemi jsou lepsi, svou puvodni zemi nekritizuji/nepomlouvaji." - To opet neni pravda. Lidi, co provokuji, je vsude vic nez dost. Neni to zalezitost jenom Cechu. Funguje to velmi podobne vsude na svete.

0 0
možnosti
W

Wendolene

20. 2. 2009 19:53
Re: Jeste neco

Emigranti z jinych zemi jsou casto mnohem horsi, lide, kteri zanevreli na svou puvodni vlast je vsude na svete plno. Je to stejny mytus jako ceska vlastnost zavist. Myslite, ze jine narody si navzajem nezavidi? Nejde o narod , ale o jisty druh cloveka.

0 0
možnosti
WD

wildge

20. 2. 2009 19:11
Hmmm

Jako emigrant: nekdy kritizuju, nekdy naopak chvalim, az si Cesi z Ceska mysli, jaky jsem magor (treba kdyz chvalim ceske zdravotnictvi), casto se ale me diskuse Ceska vubec netykaji. Pokud jste nejak citlivejsi na kritiku, samozrejme si zacnete vic vsimat te kritiky.

Samozrejme emigrantu je pomerne hodne. Vetsina z nich se nijak nechlubi, kde ziji. Sdeluji to dost neochotne az na primy dotaz, nekdy ani to ne. Nechteji, aby vznikal pocit, ze delaji prave to, na co si stezujete. Takovych je vetsina. Pak je par (opravdu jen par) jedincu, kteri misto pobytu "hrde" uvadeji. Osobne casto ani neverim, ze bydli ve Vancouveru, spis nekde ve Vencove Lhote.

Propadl jste dojmu, ze takovych je vetsina. Neni. A ti, kteri takovi jsou, mozna ani nejsou (a kdovijestli vubec nekdy byli) v cizine. Na to, ze vlastne ani nevite, kolik takovych emigrantu v diskusich je, zobecnujete hodne odvazne.

A dve pravidla do zivota: Inteligent me urazit nechce, blbec nemuze. Kdo se urazi, at se taky odrazi.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

20. 2. 2009 19:15
Re: Hmmm

kde zijete ?

0 0
možnosti
H

heythere

20. 2. 2009 19:06
osobne zijic v zahranici muzu rici ze

s clankem souhlasim. V zahranici zije spousta arogantnich Cechu stejne jako doma v Cesku. A spousta se rado myslim napije a pak sepisuji dila u PC. Stale si myslim ze prispevky Cechu zijicich v zahranici nejsou v prumeru sprostsi nez "domaci". [>-] 

0 0
možnosti
JV

Josef II

20. 2. 2009 19:46
Re: osobne zijic v zahranici muzu rici ze

No tak ja pamatuji zacatky ceskeho internetu, na prelomu stoleti. Tenkrat na netu jednoznacne prevladali cechoamericane (Ross Hedvicek a nasledovnici). To bylalo nevidane vulgarni hulvactvi. Tech par lidi, kteri se k pocitaci dostali v Cesku, tak byvali v porovnani slusni a vzdelani !!

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

20. 2. 2009 19:06
autor se tezce myli

kdyby napr. Nemci umeli cesky, tak by se divil, kolik by zde bylo navodu, jak je treba delat vsechno lepe. Vsadim se, ze emigranti prudi i na svych 'domacich' servrech ...

0 0
možnosti
F

FreeBird

20. 2. 2009 18:54
Emigrace.

Ziji jiz 40 let v zahranici a souhlasim s panem Linhartem. Ne na 100% ale v hodne vecech. Podle mne jsou v tom dve veci. Emigranti kteri odesli jeste za totality byli zvykli se divat na Cechy v Cechach jako na chude pribuzne. Ta situace se zmenila a mnoho se jich s tim nemuze vyrovnat. Ti kteri dostali moznost odejit legalne kdyz totalita padla si asi mysli (muj osobni nazor) ze jsou Cesi ”de luxe”.  Ja se kritiky nebojim, ale zesmesnovani a urazeni mne pripada detinske.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1741x
Právník. Narodil se v Hradci Králové, kde v současné době žije a pracuje. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Specializuje se na obchodní právo a právo duševního vlastnictví. Demokrat. Ve volném čase rád čte.