Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

kulus

20. 2. 2009 18:41
napriklad george novotny....

.... to je odstrasujici pripad.

0 0
možnosti
W

Wendolene

20. 2. 2009 19:57
Re: napriklad george novotny....

To je opravdu odstrasujici priklad. Stale zije v minulosti a protoze je neuspesny Emigrant, vini z toho Cesko a ne sebe. Na svojem blogu uvadi nepravdive veci, obvinuje Cechy ze vseho mozneho, jen on sam je vyjimka,protoze on prece neni Cech, on je Cechoamerican. Rv

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

20. 2. 2009 18:24
Podle mě problém není v tom,

že emigranti kritizují současné poměry v ČR. V současné době je tady jistě spousta věcí, které je oprávněně se*ou. Problém vidím v tom, že někteří píší stylem, kdy češi jsou stavěni do pozice zdegenerovaných ho*ad, dělajíce už z podstaty češství vše špatně.

0 0
možnosti
WD

wildge

20. 2. 2009 19:14
Re: Podle mě problém není v tom,

Neplet si emigranta s provokaterem.

0 0
možnosti
M

miroslav.moulik

20. 2. 2009 18:22
Souhlas s autorem

Nicméně si myslím, že tento jev ani nestojí za nějaký bližší rozbor. Prostě nějaký puertě sotva odrostlý Tonda z Horní-Dolní už 4 měsíce vytírá podlahy v supermarketu kdesi na americkém středozápadu, dostává 300 USD za týden a připadá si v porovnání se svými vrstevníky, kteří v Horní-Dolní zůstali, výjímečný. Ať si každý žije v bublině svého já, která mu vyhovuje, mě to nechává klidným ;-D

0 0
možnosti
P

pmichak

20. 2. 2009 18:12
venca kolotuk

venca kolotuk, chicago II - pokud by byl venca z karvine, nebyl by problem. venca, ale bydli v usa, a tak nema na kritiku narok. problemem neni co venca rika, ale kde venca bydli.  pokud chcete vedet, co si nejen o (nas) americanech mysli znacna cast ceskeho naroda, navstevte kteroukoliv USA tykajici se diskuzi na serveru no_vinky.cz, tolik sprostoty a urazek jsem nikde jidne nevidel. rozhodne ne od imigrantu.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

20. 2. 2009 18:20
Re: venca kolotuk

Dokonalej příklad. Na novinkách se to sprosťárnama hemží i při informacích o tom, že dneska svítilo sluníčko. Tam slušnej člověk už dávno nechodí:-)

0 0
možnosti
Y

Yukon33

20. 2. 2009 17:26
Neferovy blog

Uz tuhle scenu na "ceskem" Internetu sleduji dost dlouho.  Autor nepodava presny obrazek,  je to polopravda.  Jednak, uspech v zahranicni s presenci emigrantu na Netu nema nic spolecneho. Autor sam si vypisuje nazory na svem blogu, mame tedy dedukovat, ze je to neuspesny clovek? Pitomost.

Mezi emigranty a  domacimi Cechy, zadna laska neexistuje a proc.  Castecne je to proto,  ze Cesi neustale na Netu urazi adoptovane zeme  ceskych emigrantu.  Hodne sprostaren a urazek je namireno vuci jejich vlasti.  Jako Cecho-American to vidim na dennim poradku. Urazky americkeho Presidenta, zeme a obyvatel.  To se nam nestava na zadnych jinych forech nez na ceskych.  Tak byste se nad tim panove meli zamyslet a zeptat se proc dostavate takove reakce za vasi krajanskou "dobrotu".  Rozhodne vam neskodi posoudit nazory na Cesko z jinych uhlu a videt, ze  ceska Svejkarna neni vzdy na strane pravdy.  Rv

0 0
možnosti
RK

Radek0075

20. 2. 2009 17:36
Re: Neferovy blog

Jsem Čech a USA ani jejich prezidenta neurážím. Zřejmě ale zodpovídám za 10.000.000 ostatních. Netušil jsem, že v zemi s tak vyspělou demokracií se najde člověk, který propaguje kolektivní vinu:-(

0 0
možnosti
JV

Josef II

20. 2. 2009 17:11
Presvedcit sam sebe...

Neni to jen v diskusich na netu, ale existuje to mezi emigranty navzajem, pokud se setkaji. Nejvice to bylo zjevne prvnich par let po sametaku, po prvnich navstevach domoviny. Vycet hlouposti a nicotnosti, ktere jim vadily, nebral konce. Snazili se presvedcit kazdeho, kdo byl ochoten naslouchat i sami sebe, ze udelali dobre, ze svou vlast opustili !  To ovsem neznamena, ze neni u vas v CR co kritizovat. Sam jste to napsal v tom odstavci .."Korupce kvete.." Tolerance Cechu pro korupci, prolhanost, zlodejny a nepravosti vseho druhu nas neprestava udivovat! To, co se odehralo v afere Cunek, to se neprihodi v civilizovane zemi ani za cele stoleti. Tam musi byt politik cisty jak lilie a neplati tam, ze se muze chovat jako kazdy jiny. Uz nevime, jak vas presvedcit, ze po podobnych skandalech civilizovani lide vyrazeji do ulic  !! 

0 0
možnosti
MB

buxus

20. 2. 2009 17:21
Re: Presvedcit sam sebe...

Tedy to o té korupci je naprostá pravda, ale že by zas USA, Kanada či Británie byly čisté jako lilie, to se říci také nedá. Jen namátkou:

http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1376319/posts

0 0
možnosti
B

Blechová

20. 2. 2009 17:00
Má to hned několik chybiček...

Nesmíte zapomínat, že valná část české emigrace neměla na výběr, prostě odejit museli, z politických důvodů. Možná jste tak mladý, že jste tohle ještě neslyšel.

Pak ovšem jistě mají plné právo dívat se na to, jak to tu teď, bez omezování Vyšší Východní Mocností vedeme a snad jim přiznáte i právo to kritizovat!

Sám vidíte na naší společnosti mnoho špatného, proč si myslíte, že to nesmí říct krajan jinde žijící?

Naopak, byla bych velmi ráda, kdyby tihle lidé kritizovali a radili, my tu z naší perspektivy už vidíme prdlajs, jsme zaslepení všemi nesmysly, oni se dívají z odstupu a s nadhledem ze zemí, kde demokracie je domovem delší dobu.

0 0
možnosti
JL

Jan.Linhart

20. 2. 2009 17:07
Re: Má to hned několik chybiček...

Ale jistě! Ovšem i Vy jistě poznáte rozdíl mezi kritikou ve smyslu "XYZ nefunguje dobře, tady v zemi ABC to máme ošetřené tak a tak" a kritikou "Česko je žumpa, Češi jsou čecháčci, je mi na zvracení kdykoliv se jen podívám tím směrem, mimochodem žiju v New Yorku". Měl jsem pocit, že jsem ten rozdíl jasně v článku vymezil, ale možná se mi to nepovedlo dokonale.

0 0
možnosti
MB

buxus

20. 2. 2009 16:51
Máte dost pravdy

Jen si myslím, že na české servery s podobnými hláškami si chodí odreagovat mindráky neúspěšní emigranti. Ti úspěšní mají své zaměstnání či podnikání rodinu a nové přátele a nemají celkem žádnou potřebu zdůrazňovat svou převahu nad "těmi co zůstali doma".

0 0
možnosti
PZ

Karlik1263

20. 2. 2009 16:50
Nerad mluvim vseobecne

Ale kdyz mluvim jenom o mem osobnim pripade.Kdyz jsem prijel do USA v 15 letech nikdo me nanadaval do Cikanu nebo Bulharu (Tata je Bulhar) proste citil jsem se prijaty a rovnopravny.Bohuzel kdyz jsem vyrustal v Praze tak me bylo pripomenuto kolikrat ze Tata je Bulhar a nebo ze moje plet je tmavsi. Je to velice tezke po takovem zazitku se citit jako Cech. Bohuzel jsem se nikdy jako Cech necitil.Myslim ze se to trochu zmenilo ale Ceska Republika ma jeste ma par kroku ktere musi ukrocit. To neznamena ze vsechno tam jse spatne.. 

0 0
možnosti
C

ctenar1970

21. 2. 2009 3:10
Re: Nerad mluvim vseobecne

Byt vami bych jako Cech nemel citit

0 0
možnosti

CART09

20. 2. 2009 16:49
A co když...

A co když emigrací získali jinou perspektivu, a mají prostě a jednoduše pravdu? A říkají jen to, co si myslí? Já mám pocit návratu o sto let zpátky při každém překročení hranic zpět do ČR i z cesty do "blbého" Německa...

0 0
možnosti
MB

buxus

20. 2. 2009 16:54
Re: A co když...

V něčem pravdu mají, v něčem ne. Pokud chtějí své bývalé zemi pomoci, mohou jistě i poukazovat na nedostatky (domnělé i skutečné). Nicméně, o tohle asi autorovi nešlo. Šlo mu totiž o lidi, kteří začínají svůj proslov " Vy pitomí čecháčci", atd. Jistě se shodneme v tom, že to známka malosti, kterou pak dotyční sami s oblibou vyčítají nám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1741x
Právník. Narodil se v Hradci Králové, kde v současné době žije a pracuje. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Specializuje se na obchodní právo a právo duševního vlastnictví. Demokrat. Ve volném čase rád čte.