Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alexandr Špáta

24. 5. 2011 7:26
Vysvětlujete to naprosto srozumitelně

pro každého laika. Po zkušenostech se stavebním zákonem jsou myslím Vaše obavy plně na místě. Pokud tam bude pár stejně kvalitních paragrafů, bude to mazec. Tam např. ohledně takové maličkosti, jako jsou přesahy staveb nad cizí pozemky, byla použita revoluční změna s tím, že jde o posílení právních jistot. Výsledek - stavební úřady postupují mimo zákonný postup a právní jitota občanů je v perdeli.

No a pokud se v případě těchto kruciálních norem postupuje stejně jako u toho stavebního v oblasti připomínek ze zákona, kdy je toto chápáno jen jako zbytná formalita, tak to bude u takovéto normy mazec ještě větší. Inu mám dlouho podezření, že konzervativní přístupy říkají nejméně těm, kteří se za konzervativce jen považují. Bohužel, i to je česká realita.

0 0
možnosti

Žadatel

23. 5. 2011 0:20
Ačkoli občanský zákoník v demokratickém právním

státě by měl být podle mých představ absolutně nepolitický, v tomhle politika je. A hodně špinavá. Ono asi to naše Česko zas až tak demokratický právní stát nebude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1741x
Právník. Narodil se v Hradci Králové, kde v současné době žije a pracuje. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Specializuje se na obchodní právo a právo duševního vlastnictví. Demokrat. Ve volném čase rád čte.