Diskuse

Konec vymáhání drobných pohledávek?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Totedyne

30. 1. 2012 22:54
...

Myslím si, že náklady na vymožení dluhu by neměly ani u malých dluhů činit mnohanásobek dlužné částky. Je rizikem věřitele, že poskytuje malé úvěry, tak ať část nákladů vymáhání převezme na sebe, nebo vymáhá dluh bez advokáta, popřípadě ať s dluhem počká, až se úrokem dluh navýší na vyšší častku, popřípadě může být dluh taky i splacen, nebo odepsán.

Vím o jednom případu, který vznikl pozdním uhrazením jedné splátky nebankovní instituci. Měsiční spoždění splátky 500 Kč si nebankovní instituce ocenila tuším 80 Kč, které ihned začala vymáhat. Ve smlouvě dohodnutý "nezávislý" rozhodce uznal náklady nebankovní instituce i jejího advokáta, a samozřejmě nezapomněl na sebe, takže s odměnou exekutora to po půl roce bylo vyčísleno přes 20.000 Kč. A to jen za opoždění 1 splátky.

0 0
možnosti

Danny_Kay

30. 1. 2012 21:35
...ale oba vime, ze...

...tohle neni ten hlavni problem. Hlavni problem je,ze se toho zneuzivalo a to slovo zneuzivalo bych zduraznil a je mi jasne,ze spousta advokatskych vydriduchu by se ho snazila zlehcit. Uz ta argumentace jednoho takoveho individua vyznela dosti komicky...rekl,ze nekdo ma byznys z predrazenych dalnic a on z techto pohledavek, pricemz to prirovnani je, ac zrejme nechtene, velmi vystizne a ani jeden z tech pripadu neni v poradku. Jsou to snadne prachy pro ty, kdoz prakticky nebuduji zadnou hodnotu, zahlcuji se tim soudy apod. Je dobre,ze se tohle zatrhlo, jestli soucasna situace neni optimalni, asi by se s tim neco melo delat, ale ten stav, jaky byl, rozhodne neni spravny. Rozhodne nejsem potrefena husa, ja jsem v zivote nedluzil nikomu mimo rodinu a to jsem bez problemu splatil, jen tohle parazitovani mnohdy na nevinnych (to jsou ti, kteri o tom dluhu ani nevi a ni vedet nemuzou) se mi proste nelibi...

6 0
možnosti