Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMX

Glock Mark XXI

23. 2. 2012 8:07
Prezidentská kancelář nevydává odůvodnění k rozhodnutím o mi

lostech? 8-o Konkrétně v přípatě tamté paní?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

23. 2. 2012 8:12
Re: Prezidentská kancelář nevydává odůvodnění k rozhodnutím o mi

Jinak k bohulibému záměru "odůvodňovat všechno" dodám jen tolik, že se to vztahuje i na státní správu (správní rozhodování) a přináší neuvěřitelný nárůst papírování, který dělají neprávníci za plat, ze kterého by vám nestačilo ani na kapesné. Již několik let totiž zdůvodňují všechno, tedy i rozhodnutí, která plně vyhovují podaným návrhům.

0 0
možnosti
PP

fidel

23. 2. 2012 8:04
antikarma

.. .. ..  kdyby to šlo tak Vám jí dám. Rv. Opravdu jste vůbec při svém studiu na MU nepochopil institut prezidentské milosti.

3 0
možnosti
MN

boruvka

23. 2. 2012 9:43
Re: antikarma

Sice ji pan Linhart studoval, ale vysvětlil ji sobě i nám po "zaorálkovsku" Panu Linhartovi Rv

3 0
možnosti
PH

petrph

23. 2. 2012 7:23
máte naprostou pravdu

Tohle je totiž ten uhelný kámen demokracie. Zvolený politik provede nějaké rozhodnutí. To rozhodnutí se veřejnosti nelíbí (a o tom v tomto případě není sporu). Co by asi měl udělat příslušný politik? Vysvětlit proč to rozhodnutí učinil.to je to minimum (když už pominu tu možnost že by, když zjistí že pochybil, to rozhodnutí pozměnil). Protože, když jinak občané vidí že dotyčný politik místo toho aby v jejich zastoupení řídil zemi  ku prospěchu všech, jede na malou domů, tak ho prostě příště nebudou volit. Že by snad p.Klaus zapomněl na neviditelnou ruku trhu, kterou vždy hlásal?

0 0
možnosti
PP

fidel

23. 2. 2012 9:40
Re: máte naprostou pravdu

"když zjistí že pochybil, to rozhodnutí pozměnil" .....8-o  ....takže sorry "já se spletl, ruším milost, kterou jsem Vám udělil a koukejte naklusat zpátky do lochu" ;-D;-D ? "  víte vůbec, že rozhodnutí o udělení milosti je nezměnitelné ? není proti němu žádáný řádný ani mimořádný opravný prostředek ?  Chápete vubec, že i z tohoto důvodu je jaksi mimo mísu něco zdůvodňovat ?

0 0
možnosti
PJ

pedro14

22. 2. 2012 23:55
rikate dobre

ze k jedne vete ustavy je stovka stran vykladu.. jenze plati ta jedna veta.. a v ustave neni veta ze by prezident musel milost zduvodnovat.. doufam ze zaoralek dotahne vec k ustavnimu soudu a soud rekne presne to co rtikate vy.. ze prezident musi sve pocinani zduvodnit

1 0
možnosti
JV

Žadatel

23. 2. 2012 0:37
Re: rikate dobre

Tohle nelze nikam "dotahovat".:-/ To by se Klaus musel dopustit velezrady, k čemuž v tomto případě nedošlo. Lívie může s kámoškou oslavovat.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

22. 2. 2012 23:43
Autore,

já Polaneckého výpotky už dávno nečtu, takže jsem naprosto v klidu.:-) Doporučuji stejný postup.

5 0
možnosti
PP

echo.3.

23. 2. 2012 13:12
Re: Autore,

:o))

0 0
možnosti
PM

G3000

22. 2. 2012 23:01
Vysvětlení

A toto vysvětlení by nestačilo? http://www.klaus.cz/clanky/3040

0 0
možnosti
U

UltimateBoss

22. 2. 2012 23:12
Re: Vysvětlení

Nestačilo. Benešová byla za korupci odsouzena jen podmíněně, takže pokud by se v této době ničeho nedopustila, nic by jí nehrozilo. Navíc "vysvětlení" bylo změněné - podle původního měla mít možnost starat se o nemocného manžela (což by jí podmínečné odsouzení asi neumožnilo, že?).

1 0
možnosti
H

halein

22. 2. 2012 22:15
Pane Linharte, co myslíte, že ví Polanecký o ústavním právu?

Pane Linharte, cožpak vy z textů pana Polaneckého nevidíte, že společnost panu Polaneckému  odepřela vzdělání a Pánbůh rozum?

Pane Linharte, jaký smysl, jako absolvent právnické fakulty, vidíte v tom, že vedete polemiku s Rudolfem Polaneckým absolventem základní školy a třídenního kursu pro propagandisty ODS ?

10 0
možnosti
VS

wwwand

22. 2. 2012 21:49
Rozdíl mezi rozsudkem soudu a prezidentskou milostí

Nejsem právník, ale přesto vidím rozdíl mezi rozsudkem soudu a prezidentskou milostí. Soud (v našem pojetí práva) je striktně vázám literou zákona, z toho pak plyne nejen jeho povinnost své rozhodnutí vysvětlit ale i objektivní možnost toto vysvětlení podat. Protože je jeho rozhodování odvozené ze zákonů, může na tyto zákony odkázat či dovodit proč ten který byl v daném případě aplikován.

Narozdíl od toho není prezidentská milost odvozená od aplikace nějakého zákona (samozřejmě vyjma od zákona o pravomocích prezidenta). Prezident je tedy při aplikaci této svého zákonem daného práva vázán toliko svým úsudkem o dané věci. Protože tedy ale není toto ryze osobní rozhodování odvozováno a vázáno zákony, je nesmysl pak očekávat zdůvodnění odkazující na nějaké právní normy.

..... pokračování příspěvku dále:

3 0
možnosti
VS

wwwand

22. 2. 2012 21:49
Re: Rozdíl mezi rozsudkem soudu a prezidentskou milostí

... pokračování:

Podle mě ale tím není řečeno, že i při tomto postupu není možné dané rozhodnutí vysvětlit a nebo že takové zdůvodnění není možné požadovat. Myslím si, že prezident by měl být schopen a dokonce povinen své rozhodnutí vysvětlit, ale zároveň není povinen nás o správnosti tohoto rozhodnutí přesvědčit a to právě protože je to osobní rozhodnutí bez nutosti přímé vazby na literu zákona.

3 0
možnosti
I

Inzheim

22. 2. 2012 21:37
Zdá se

že jste dobře placený šprýmař, ve vaší přítomnosti se teda asi dějí věci, radost pohledět. Rozhodně jsem se nasmál víc, jak po třech kapitolách Josefa Švejka. Moc vám děkuji, konečně jsem pochopil, jako sílu má lid, jakými širokými právy přímo oplývá, že se musí sněmovny i president před ním třepat, jak rosol na jedoucím tanku. Drahý Jendo, lid je zástěrka a dokonce dost děravá, přímo socialisticky, lid jsou voliči a která partaj dokáže lépe voliče zblbnout, že jí dají hlas, tak ta má příležitost najmenovat své zasloužilé kamarády a soudruhy do voleb značně chudé, na výnosná místa. Následuje lhůta bohatnutí a vyhrává ten, který to umí věrohodně vysvětlit((Paroubek,Gross,Palas))--- nebo zatajit.

3 0
možnosti
C

czernej007

22. 2. 2012 21:16
zírám

dnes první blog co má hlavu a patu a k tomu myšlenkuR^

5 0
možnosti
JL

uumaa

22. 2. 2012 21:25
Re: zírám

A to si karmu zaslouží!:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1741x
Právník. Narodil se v Hradci Králové, kde v současné době žije a pracuje. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Specializuje se na obchodní právo a právo duševního vlastnictví. Demokrat. Ve volném čase rád čte.