Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

19. 5. 2012 9:25
dobře popsáno

Co možná chybí, jsou tak průměrné časy jednotlivých úkonů,včetně soudního řízení v několika stupních. Je docela možné, že než bude doktor Ráth pravomocně odsouzen, tak už skončí toto volební období a jeho mandát skončí .Otázka je, zda do té doby bude a může být držen ve vyšetřovací vazbě

0 0
možnosti
VH

Stará kára

19. 5. 2012 9:13
Děkujeme za rozbor, ale

on už si s tím Rampula poradí.  Stačí přece pár procesních chybiček.

0 0
možnosti
PKP

Profesor Kikina Parker

19. 5. 2012 9:35
Re: Děkujeme za rozbor, ale

;-DR^

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

19. 5. 2012 7:06
Jsem Vám vděčný

za takto pojatý článek.

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

18. 5. 2012 22:09
Dotaz na pana doktora

Dobrý den, pane doktore. Děkuji Vám za ochotu odpovědět na dotazy.

Ke svému znepokojení jsem se dočetl, že mezi osobami zatlačenými v této souvislosti je i stavební podnikatelka paní Ivana Salačová, pro mne až do konce života nikoli Ivana S., jak se jmenuje nyní, nýbrž Ivana Š., jak se jmenovala dříve. Prý jejím účtem proteklo 24 milionů určených na úplatky. CO se s těmi penězi stalo, to už jsem se nedočetl. Další informace o Ivaně se můžete dočíst zde:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/177139-rath-pry-nehral-hlavni-roli/

Rád bych věděl (i když se obávám, že to nebude příjemná odpověď z vaší strany, jaký trest by Ivaně hrozil, kdyby se ukázalo, že je to pravda. A též by mě zajímalo, zda podle Vašeho názoru je výhodou, nebo naopak nevýhodou, že Ivana zdaleka není tak mediálně známá jako Rath nebo Kott.

Už jsme o Ivaně mluvili i se společnými známými. Samozřejmě všichni uznáváme, že zákony platí i pro ni, ale líto nám je to všem. Předem děkuji za odpověď.

0 0
možnosti
JL

Jan.Linhart

18. 5. 2012 22:20
Re: Dotaz na pana doktora

Dobrý den, jednak musím hned na počátku napsat, že nejsem doktor práv. Z právnické fakulty jsem absolvoval jako magistr a rigorozní práci mám teprve rozepsanou. Mám v úctě ty, kdo to už zvládli, proto se jim nechci stavět na roveň, dokud na to nebudu mít právo. K vašemu dotazu: V dosud zveřejněných informacích bohužel chybí informace, jaké konkrétní skutkové podstaty se v případě paní Salačové objevily v jejím obvinění. Bez toho nelze určit minimální a maximální výši trestu, protože v rámci každého trestného činu je několik různých "variant" lišících se závažností a ovšem i trestem. Obecně však platí, že v aplikovatelné trestní sazbě se konkrétní výměra určuje podle přitěžujících a polehčujících okolností. Pokud paní Salačová dosud nebyla trestána a žila řádným životem, není vyloučeno, že bude stižena pouze podmínečným trestem. To vše samozřejmě za předpokladu, že vůbec bude uznána vinou ze spáchání trestného činu či činů! Ale přesněji Vám to bez bližších informací říci nemohu.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

18. 5. 2012 22:07
Přépad nese určité znaky zločinného spolčení státní moci

samo zadržení je porušením Ústavy a řízené publikování onformací ze spisu dokazuje, že právní stát nemá s Českem nic společného. Pokud byl do domu, v němž pan dr.Rath údajně převzal úplatek nainstalován odposlech cizí osobou, mohl do něj být doúpraven a ukryt toutéž osobou později nalezený balík peněz.

2 0
možnosti
PKP

Profesor Kikina Parker

18. 5. 2012 22:10
Re: Přépad nese určité znaky zločinného spolčení státní moci

Teda strejčku, vás to vzalo ...;-)

2 0
možnosti
R

Roman37c

18. 5. 2012 21:40
Problém je,

že se nejedná pouze o úplatek. Rath se bude zodpovídat z daleko více trestných činů. Předražované zakázky, ještě ke všemu pořízené z dotací..... Poškodil kraj, EU, řadu stavebních firem.......

2 0
možnosti
PH

petrph

19. 5. 2012 8:56
Re: Problém je,

Problém, a možná ústavní, a doufejme že na to obhájce ukáže, je to že pan Ráth byl, podle příslušného ustanovení Ústavy zadržen policií "bezprostředně potom co přebíral úplatek... Jiný trestný čin asi krátce předtím neprováděl. Čili je otázka, zda v tomto případě je možné na konto zadržení  kumulovat ihned i obvinění z jiných trestných činů....

0 0
možnosti
KV

_-1-_

18. 5. 2012 21:27
Blog ....... šikovný způsob, jak si udělat reklamu

:-)R^

0 0
možnosti
JB

hendrixx

18. 5. 2012 21:38
Re: Blog ....... šikovný způsob, jak si udělat reklamu

No a proč ne, že jo?

2 0
možnosti
JP

Jadap

18. 5. 2012 21:25
O něčem trochu jiném.

Pamatuji si, že když byl V. Havel naposledy volen prezidentem, byl vzat snad do vazby tehdejší poslanec Sládek. Nebylo to protiústavní, nebyl-li přistižen při nějakém kriminálním činu?

4 0
možnosti
JL

Jan.Linhart

18. 5. 2012 21:32
Re: O něčem trochu jiném.

Podmínkou uvalení vazby není přistižení při trestné činnosti. Například neznámého pachatele může policie hledat roky, a když ho pak najde, uvalí na něj soud normálně vazbu. Přiznám se ale, že Sládkův případ jsem nesledoval a jestli tehdy byly důvody pro vazbu dány, Vám proto nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit.

0 0
možnosti
B

BobSenklar

18. 5. 2012 21:22
Děkuji za velmi

seriózní článek. Zdá se mi však tato aféra dost zvláštně načasovaná a okolnosti také. Nepovažuji Ratha za takového p.tomce, aby se nechal načapat s milióny v krabici. Tím ho ovšem nechci obhajovat, šíbr rozhodně je.

3 0
možnosti
JL

Jan.Linhart

18. 5. 2012 21:37
Re: Děkuji za velmi

Samotného mě zajímá, co ještě vyplave na povrch. Díky za uznání.

0 0
možnosti
JB

hendrixx

18. 5. 2012 21:19
Zajímavej článeček...

1) Jak pohlížíte na to, že si Rath zvolil advokáta, který se normálně specializuje na cenné papíry, fúze a akvizice, insolvenční právo a obchodní právo, ne na trestní? Ten se pořádně ani neseznámil se spisem a už se vyjadřuje v tisku.

2) Jak z hlediska obhajoby pohlížíte na Rathův "tymošenkovský" sebelítostivý, ani v nejmenším však sebereflexivní dopis z vazby? Nebylo by lépe mu jej včas rozmluvit?

1 0
možnosti
JL

Jan.Linhart

18. 5. 2012 21:26
Re: Zajímavej článeček...

1) To je těžké. Do hlavy mu nevidím. Vím ale, že častokrát rozhoduje i obyčejná lidská důvěra k tomu člověku. Taky se mi už stalo, že jsem klienta posílal za specialistou a on chtěl jenom mě. Třeba se Rath bojí, že se na něj "cizí" advokát bude dívat spatra, nebo dokonce že ho zláká vidina zisku a "pustí" pokoutně nějakou informaci tisku (za což by ho mimochodem čekalo kruté potrestání od České advokátní komory, možná i vyloučení). Jestli se Rathův obhájce seznámil se spisem, to nevím.

2) Tady zase nevím, jestli to není součást obhajoby již konzultovaná s obhájcem. Nebo akce člověka, který se z nějakého důvodu domnívá, že to na něj opravdu někdo ušil. Jestli bych mu ho rozmlouval já, těžko říct. Asi jo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1741x
Právník. Narodil se v Hradci Králové, kde v současné době žije a pracuje. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Specializuje se na obchodní právo a právo duševního vlastnictví. Demokrat. Ve volném čase rád čte.