Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

ignorantka

27. 2. 2009 6:04
svata pravda, autore

tady mate ilustracni priklad od jiste emigrantky Wendolene, co rada nadava do 'cechacku', jak o tom sam pisete:Re: Re: Re: Re: Re: DiakritikaJasne , mate pravdu, captain cook. A nikdo koho znam v CR mi nepise bez diakritiky, ani by je to nenapadlo. Pravda, obcas je tezke rozlustit text od ceske pisatelky, ale kvuli tomu jsem si poridila email na ceskem seznam.cz. TAke mi je jedno, zda jisty pan Asdarel bude cist muj prispevek ci nikoliv. Proste to neni prakticke si prepinat klavesnici sem a tam, abychom uspokojili chabe ego jistych Cechacku, ze?

0 0
možnosti
I

ignorantka

27. 2. 2009 6:05
Re: svata pravda, autore

19.07.2008 07:56 Wendolene nevhodný příspěvek? vlákno reagovat

0 0
možnosti
TK

osvetitel

25. 2. 2009 22:23
Koukam ze tu debata nejak upada

Tak ji trosku ozivim!:-)Pro Mr. Linharta  _ samozrejmne  ze vyraz na kazdem rohu se nesmi brat doslova,ale mam natoceny rozhovor s tema "sametovejma" studentama a neni jich malo,kde tvrdi presne to co jsem popsal! Vyraz "veskere bezpravi" mluvi sam za sebe,a nejspis znamena neco jako vsechno to, co by se v demokracii legalne tem obcanum co nesouhlasili s rezimem  dit nemohlo. Samozrejmne ze restitucni zakonodarstvi v poradku nebylo,ani to jak se ta "nova" CR stavela ke svym spoluobcanum emigrantum, ale nejvetsi problem nejspis je v tom,jak se vyrovnala stema,co v CSSR zaseli ty koreny zla,a co meli na svedomi znicene zivoty mnoha svych spoluobcanu!A navic mnoho takovych co se natom rezimu  a sikane svych spoluobcanu podileli,jsou dnes na tom v CR lepe,nezli ti ostatni !!! Tim vyrazem "zameteno" pod koberec  jsem mel na mysli toto,coz je nejspis nejvetsi problem tech emigrantu co "nadavaji"

0 0
možnosti
TK

osvetitel

25. 2. 2009 22:36
Re: Koukam ze tu debata nejak upada

Ps.To ze mam ve vsem jasno nikde netvrdim a ani tvrdit nemohu pokud nechci lhat a proto klidne zakalte tu "kristalovou vodu" tou vasi pravdou, pokud to bude opravdu pravda!;-) Jinak ja osobne nejsem nijak zaujaty ani do prava ani do leva a jsem vzdy ochoten komunistum nebo socialistum priznat to co delali spravne, jako pece o male deti , i tu vsestrannou kulturu,    (kdyz vynechame tu propagacni )! Ja i dokazu pochopit proc v tech povalecnych letech byla socialisticka CSR tak pro Sovetska hlavne co se tyka te mlade inteligence v CSR!  Ale "dnes" je jina doba a ti co byli drive politicky naivni,maji  moznost se poucit z minulosti !

0 0
možnosti
TK

osvetitel

23. 2. 2009 2:01
Ale dyt ma Mrs. Blechova pravdu!

Veskere bezpravi ktereho se Cesi ci lepe Cechoslovaci dopustili na svych spoluobcanech,bylo zameteno pod "koberec" tim sametem,ktery jako dali do pohybu studujici ditka tech "prominentu",ktera na kazdem rohu ujistovala jak by bylo spatne zkrivit i pouze vlas na hlavach tech ,co se toho bezpravi dopousteli! Ze to tak nechteji resit a nechteji byt jako oni! A hed jak se vymnenili straze,tak se vzajemne odskodnovali prednostne kdejaci bambulove,kromne tech za oceanem,kteri prece podle logiky domacich Cechu si "polepsili" na ukor tech co zustali v Evrope,tak by se jeste snad meli omluvit nebo co?A ti novopeceni  Cesti politici  se  US emigrantum dlouho vyhybali jako cert krizi!;-D[>-] 

0 0
možnosti
JL

Jan.Linhart

23. 2. 2009 8:14
Re: Ale dyt ma Mrs. Blechova pravdu!

Jistě, pane osvetiteli, veškeré bezpráví, na každém rohu, logika domácích Čechů, ti za oceánem by se měli omluvit. Vy byste si s paní Blechovou mohl podat ruku. :-) Tím nechci říct, že restituční zákonodárství bylo v pořádku. Ale chci tím říct, že máte ve všem jasno a bylo by škoda tu studánku křišťálové historické pravdy kalit nějakými korekcemi. Pěkný den, a víte, jak to psal Stroupežnický Cimrmanovi? ;-)

0 0
možnosti
W

Wendolene

22. 2. 2009 19:30
Nekteri Cesi jsou znami svym komplexem menecennosti

Kdyz odesli do ciziny, najednou se jim zvedne sebevedomi a zpusobem , jakym plivou jed na vse ceske, si delaji nepratele velmi lehce. Potkala jsem emigranty britske ci nemecke ci z Afriky, ale zadna skupina lidi nema potrebu vykladat svym byvalym spoluobcanum, jak se veci maji ci nemaji delat (a to urazlivym, nadrazenym tonem) jako skupina jistych ceskych emigrantu. Vse prameni z jistych komplexu, kterym tito lide oplyvaji. Jak rikam, jsou to jenom nekteri, je vsichni. Tato diskuse jasne ukazala, kdo je rozumny a kdo je vztahovacny a nesnasenlivy. Dekuji jeste jednou za clanek, pane autore;-D

0 0
možnosti
JD

maudite

22. 2. 2009 20:44
Re: Nekteri Cesi jsou znami svym komplexem menecennosti

Je dolozitelne, ze IQ emigrantu v naproste vetsine pripadu presahuje 110. Prumer v CR je 92.  To ke komplexum menecennosti.

Pokud byl nekdo v CR persekuovan z politickych duvodu a ty se "zmenily" tak pravem ocekava napravu. Te se ale nedostalo a kdyztak za nerespektovatelnych podminek.

Nejlepsim odpustenim je pomsta - nic jineho emigrantum ostatne nezbyva. Ted za me osobne:Jinak ja budu zlodeje , komunisty- co rekneme to jednoduse ceske vychcanky nesnaset vzdy a vzdy pokud budu mit blbou naladu, tak di ji budu na nich ventilovat. Protoze jste si to svymi darebarnami a zlodejinami u me predplatili.

Zkuste napravit a vyrovnat vase prasarny a uvidite jak ubyde lidi, co na vas nadava.

Urazlivy ton je na miste, o nadrazenym nic nevim, mozna se podvedome citite byt pod urovni vy.

0 0
možnosti
P

pinguone

22. 2. 2009 19:18
.. a je to zase zklouzly do urovne

.. drzeli jste nas v kulaku, a vyvrazdili jste Indiany..(Y)

0 0
možnosti
NB

j@ck

22. 2. 2009 15:53
-

Chtelo by to obcas vytahnout nos nekam za kopecky a rozsirit si obzory. Jenze to bys prvne musel umet jazyk, coz pokud nemas urcity talent, tak te to uz predem diskvalifikuje. To bys musel prorazit na zahranicnim trhu prace a abys to dokazal, tak musis nabidnout neco vic, nez mistni populce, cili musis byt vzdelany a kvalifikovany. Nad to musis mit odvahu, prizpusobivost, ochotu naucit se a poznat nove veci. Takze se moc neotirej o emigranty.

A nechapu jak jsi prisel na to, ze emigrace cloveku bere pravo kritizovat pomery v CR? Kterypak zakon to zakazuje, pane pravnik? Cast lidi emigrovala prave proto, ze je pomery v CR stvaly a ze je nebyli schopni zmenit. A nez cely zivot bojovat o zmenu neceho, co zmenit nejde, tak je lepsi emigrovat.

0 0
možnosti
JL

Jan.Linhart

22. 2. 2009 16:02
Re: -

Čtu tu druhou diskusi, takže s Vašimi názory jsem obeznámen. Dostáváte tam pěknou čočku, mimochodem. :-)

0 0
možnosti
S

Semper2

22. 2. 2009 15:46
Až na Mr. Nofotnyho nemám s emigranty a

exulanty  na netu problém. Jak napsáno níže - sahají lidem v ČR do svědomí  a komu by se to líbilo, že.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

22. 2. 2009 15:22
Celej svet v hruze pozoruje jak se ti "neuspesni"

cesti emigrante perou s tema "uspesnejma" ceskejma neemigrantama!;-D[>-]To bude asi opravdu zavazny problem dnesniho CR, nebo se tim vyumnelkovanym problemem neco maskuje? Az budete to spravne "multikulti", coz uz nebude tak dlouho trvat,tak budete mit dulezitejsi problemy nezli tu "zradnou emigraci" !;-)Ale ja osobne chapu,ze to muze byt nekterym lidem neprijemne, kdyz jim ti "zradni" emigranti mohou beztrestne porad sahat do svedomi !;-D

0 0
možnosti
M

MoUdrostrak

22. 2. 2009 16:02
Re: Celej svet v hruze pozoruje jak se ti "neuspesni"

A komu mohou "veleuspesni" emigranti tak asi sahat do svedomi?!

'

Prumerny vek obyvatel CR je pod 40 roku - tzn., ze je nezajima nic z toho, co bylo do roku 1989 (o 1968 uz ani nemluve), ale zajima je jen hola soucasnost. A zadne manipulace vyvolavanim pocitu viny, o kterou se snazi, nepadaji na urodnou pudu. A naopak jsou emigranti se svymi alotrii a klise po zasluze odesilani naprostou vetsinou obyvatel CR do nalezitych mezi - resp. zpet k jejich papirovym a preklizkovym zamorskym kulnam, nesplacenym hypotekam, leasingum, PROZACu, strachum z uctu za lekare, zubare a skolne pro deti........ a obzive u drezu a lopaty. 

'

Kdo v emigraci uspel, nema jediny pramaly duvod brozdat po ceskych chatech, diskusich a mentorovat a vyvolavat pocity viny. Ma dostatecne sebevedomi a neni prokouknutelny za par vterin.  EUMoUdrostrak@web.de

0 0
možnosti
M

MoUdrostrak

22. 2. 2009 12:26
Zast a mindraky Emigrantu, PhD.

Napristo souhlasim s panem Linhartem. Zejm. Pan Blogger GEORGE NoWotny, PhD. je prikladem exCecha, ktery si plivanim po sve exvlasti leci mindraky a snazi se zvedat si pochroumane sebevedomi.

'

Proste nastala doba, kdy bezny Cech, obcan EUropske Unie  zadne emigrantske Dragomany ve svych kontaktech se zamorim, a natoz s cizinou, naprosto nepotrebuje. Cestuje si vybaveny prestiznim EUropskym pase, v penezence prestizni bankovni karty, ovlada nekolik jazyku (rustina je kupodivu vyhodou navic) a vsude uspeje podle miry svych znalosti a sebedomi.

'

To vsak nemohou prenest pres sdrce ruzne emigranstke pijavice, ktery v emigraci neuspeli (cest vyjimkam) a prichod Plyse vitali jako prilezitost, kdy si na Cesko a na Cechy prijdou vykompenzovat pocity a ponizeni, ktere jako neschopni v emigraci museli pokorne snaset. A ejhle, "hloupi a naivni" "č"ížci vsevedouci a vseschopne Pany. Emigranty PhD.prokoukliza par tydnu/mesicu a vymetli s nimi dvere-zpet ke drezum a lopatam "na Zapade"...

0 0
možnosti
JL

Jan.Linhart

22. 2. 2009 13:36
Re: Zast a mindraky Emigrantu, PhD.

Mám podezření, že pan Novotny je lžidoktor, anžto se při rekonstrukci jeho života nemohu dobrat období, v němž by tento titul získal. Má-li někdo informace svědčící pro tuto nebo jinou variantu, prosím jej o jejich zaslání buďto na mail, nebo jako reakci na tento příspěvek. Na okraj dodávám, že by to nebyl první případ, vzpomeňme na lžidoktora Kalvodu nebo lžimagistra Hulána.

0 0
možnosti
P

pinguone

22. 2. 2009 8:35
..mel jsem na gymplu profesora na rustinu

.. byl to z Podkarpatske Rusi Rusin , se Svobodou se za valky dostal do Prahy a uz tam zustal.Udelal si dokonce aprobaci na cestinu a ucil ji.Ale jak koukam,na nektere nemel.;-D 

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1741x
Právník. Narodil se v Hradci Králové, kde v současné době žije a pracuje. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Specializuje se na obchodní právo a právo duševního vlastnictví. Demokrat. Ve volném čase rád čte.