Diskuse

Budeme již brzy jezdit MHD zadarmo?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

6. 4. 2012 9:08
proč by to proboha měla být utopie???

Když to spočítám z druhé strany, tak částka kterou má dlužník výrokem soudu zaplatit je ať jsem trajcen 3 600 Kč. Dosáhnout zaplacení takové částky není utopie ani na 50%tech, ale tipnul bych si někde na 75% }tohle může zaplatit většina lidí z výplaty).. K vytáhnutí někam na 90% by stačilo kdyby DP poslal tak měsíc před podáním žaloby prostý doporučený dopis "zaplaťte částku 1 200 Kč do...jinak proti Vám bude vznesena žaloba"...

0 0
možnosti

Roman37c

6. 4. 2012 7:57
To je vážně skvělý.

Takže když tady zpochybním dnešní praxi vymáhání pohledávek, kde jde pouze o to aby si spřátelené firmy namastily kapsu, zatímco DP jde do kopru, tak jsem označen za černého pasažeraRv

0 0
možnosti

Jan.Linhart

6. 4. 2012 8:08
Re: To je vážně skvělý.

Nevím, v jakém smyslu jde DP "do kopru", když dosavadní praxe byla taková, že překupník tyto pohledávky dostal třeba za sto dvacet procent nominálu. Z hlediska DP šlo o výhodný obchod. Problém a vtip je v tom, že tyto pohledávky teď už koupí jenom blázen. A tady teprve začíná můj článek.

0 0
možnosti

pedr64

6. 4. 2012 7:52
no taky by měla být soudní praxe taková

že soud automaticky smete ze stolu pohledávky ze zákona promlčené, ne že chudák "dlužník" musí proti tomuto podávat rozpor a pokud tak v zákonné době neučiní, je povinen platit i pohledávku dávno promlčenou.

0 0
možnosti

Jan.Linhart

6. 4. 2012 8:00
Re: no taky by měla být soudní praxe taková

Dobrý den, taky jsem nad tím přemýšlel, nicméně námitka promlčení je právo dlužníka a ne povinnost soudu. Promlčená pohledávka nadále existuje a pokud se dlužník z nějakého důvodu nechce promlčení bránit (třeba uznává, že dluží), není důvod ji soudně nepřiznat. Jako celkem zajímavá varianta se mi zdá považovat námitku promlčení automaticky za vznesenou v případech, kdy byla předvolánka k prvnímu jednání doručena fikcí, tj. žalovaný ji fyzicky nedostal do rukou (nebo aspoň to není zcela zjevné).

0 0
možnosti

Kruton

6. 4. 2012 7:24
ten zákon

je důsledek neetického chování dopravních podniků a jejich právníků, kdy kvůlí pár desetikorunám chtěli dovést lidi skoro k bankrotu. Pokud by k takovým případům nedocházelo, tak mohlo všechhno šlapat postaru...

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

6. 4. 2012 7:46
Re: ten zákon

za sluzby se proste plati ... a pokud nekdo neplati, pak holt dobrovolne podstupuje riziko toho, ze bude platit PODSTATNE vice. chyba neni v dopravnim podniku, ze pokuty vymaha - chyba je v tech pasazerech, kteri ty pokuty delaji.

0 0
možnosti

Roman37c

6. 4. 2012 6:42
A co takhle?

Dopravnímu podniku nevznikla škoda 1000 Kč, ale pouze 32 Kč. (v případě Prahy) Za další. Práce toho tzv. advokáta na jeden případ zabere cca 2 minuty. Když to hodně přeženu. Za to by chtěl někdo doopravdy 1000 Kč? DP na tyto věci nepotřebuje externistu. Pochopitelně by mělo dojít k jinému systému vymáhání. Pokud do 14 dní nebude zaplacen platební rozkaz, soudní vykonavatel (nikoliv exekutor) automaticky strhne peníze z účtu dlužníka, nebo z jeho výplaty. Žijeme ve světě počítačů kdy je všechno propojené a tito lidé o nás ví všechno. Když selže toto, pak nechť následuje vymáhání exekutorem. Do té doby je to naprosto zbytečné a drahé. Mimochodem, co jsou ty režijní náklady 600.000 Kč? Právníci se naučili občany vydírat. Za každej podpis si řeknou nehoráznou sumu která absolutně neodpovídá jimi vykonané práci. To musí skončit.

1 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

6. 4. 2012 7:07
Re: A co takhle?

aaa, pan take jezdi bez jizdenek ? 32 kc by byla cena jizdy v pripade, ze by delikvent MEL radne zakoupenou jizdenku ... pokud se z libovolneho duvodu zakoupenim jizdenky nenamaha (trreba proto, ze se domniva, ze takhle to bude levnejsi ... no a kdyz ho jednou za rok chyti, tak holt tech tricet korun zaplati, no boooze), pak je jiz cena jizdy jina, a to dle prepravnich podminek prepravce.

1 0
možnosti

Escoto

5. 4. 2012 23:36
Dobře napsáno se správnými argumenty

Karma.

0 0
možnosti